Friday, August 1, 2008

Basescu, romilor din Italia: 'Va asteptam acasa'

Traian Basescu le-a cerut joi romilor din tabara de nomazi Candoni din apropierea Romei ca, in timp ce autoritatile romane solicita celor italiene un tratament nediscriminatoriu la adresa lor, ei sa aiba comportament de cetateni europeni. La intrarea in tabara a fost intampinat de primarul Romei, Gianni Alemanno, precum si de aproximativ 150 de romi romani, care l-au aplaudat la sosire.

Basescu le-a spus romilor prezenti in tabara ca la intalnirile cu autoritatile italiene va solicita ca romii de cetatenie romana sa fie tratati ca orice alti cetateni europeni. Presedintele a mentionat ca statul roman respinge diferentierea dintre romi si romani, din punctul de vedere al autoritatilor existand doar cetateni romani, relateaza Cotidianul.

"Intelegem o parte dintre masurile guvernului italian pentru securitate, dar niciodata nu vom accepta ca tratamentul cetatenilor romi din Italia sa fie diferit fata de cel aplicat cetatenilor europeni. (...) Si va mai spun cinstit un lucru: va asteptam acasa", le-a mai spus presedintele Basescu.

La finalul intalnirii a luat cuvantul un barbat care s-a recomandat a fi seful taberei si care a spus la microfon: "Bun salut, bun venit! Aplauze, bai, pentru domnul presedinte!".

No comments: