Friday, August 1, 2008

'Ajutor! Am 12 ani si sunt fortata sa ma prostituez!

Carissa Phelps avea doar 12 ani, cand a fugit din Fresno County, unde mama ei o parasise cu ceva timp in urma. Infometata si singura, a fost ajutata de un barbat de 36 de ani, care pentru un hotdog si un Pepsi a dus-o la un motel de 2 lei. Si uite asa, fara sa vrea, s-a vazut tarata in lumea prostitutiei infantile.
Primul pas a fost barbatul care a momit-o cu un pranz, iar apoi a fortat-o sa intretina relatii sexuale cu alti barbati pentru a castiga bani. Abia dupa 12 ani, Carissa a reusit sa scape de "sexul pentru supravietuire", care i-a devenit stil de viata. Stil care i-a condus la moarte pe foarte multi alti tineri mai putin norocosi.
Copii ce sunt vanduti pentru bani, sunt majoritatea fetite, cu varste cuprinse intre 11 si 17 ani, dar s-au intalnit si cazuri in care copii de 9 ani erau prinsi in reteaua de prostitutie. Odata momiti, atrasi sa se prostitueze, acesti copii sunt predispusi la o multitudine de factori nocivi: boli venerice, sarcini neprevazute, rani, dar mai ales probleme psihice, cum ar fi socul post-traumatic, stresul, depresia, dependenta de droguri, iar unii chiar innebunesc. Nu mai mentionam aici faptul ca ei devin violenti si s-au inregistrat si crime atunci cand au incercat sa fie prinsi sau ajutati. Pentru cei care sunt salvati si scosi afara din sistem, este foarte greu sa depaseasca handicapul de a fi facut odata parte din comertul cu sex si se simt stigmatizati si aratati cu degetul chiar si atunci cand doar li se intinde o mana de ajutor. Totusi, in timp ce majoritatea oamenilor abia constientizeaza ca exista o industrie a traficului de sex, industrie care infecteaza suburbiile, cartierele sau orasele din intreaga lume.

No comments: